2024 m. rugpjūčio 21 d.

 

2013 m. Prancūzijos ekonomikos prieaugio prognozė kol kas nekeičiama

Paskelbta: 2013-08-12 09:15 Autorius: Naujienų redaktorius
Prancūzijos finansų ministras Pierre'as Moscovici. Isbtt.com nuotr.
Prancūzijos finansų ministras Pierre'as Moscovici. Isbtt.com nuotr.

Prancūzijos finansų ministras Pierre'as Moscovici paneigė, kad 2013 metų šalies ekonomikos prognozė pakeista, informuoja BBC.

Šeštadienį žiniasklaida citavo P. Moscovici, esą Prancūzijos ekonomika šįmet gali susitraukti 0,1 proc., nors anksčiau prognozuotas 0,1 proc. prieaugis.

Tačiau ministras sekmadienį pabrėžė: „Mano išsakytos pastabos nereiškia, kad Prancūzijos augimo prognozė jau pakeista.“ Jis pridūrė, kad naujoji prognozė bus paskelbta kitą mėnesį, patvirtinus naująjį biudžetą.

Prancūzijoje nuo 2009 m. dar nebuvo ekonomikos smukimo.

„Žinome tendencijas ir manome, kad šiais metais augimas bus silpnas – iki 0,1 proc., galimas ir 0,1 proc. smukimas, – šeštadienį laikraščiui „The Nice Matin“ sakė P. Moscovici. – Svarbu tai, kad pasikeitė tendencija.“

„Turiu rimtą pagrindą tikėtis, kad 2014-ieji bus pirmieji tikro augimo metai per trejus metus“, – pabrėžė jis.

Sekmadienį RTL radijui P. Moscovici sakė, kad jo minėti rodikliai „atspindi bendrą ekonominių institucijų nuomonę“, bet ne vyriausybės prognozės pakeitimą.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) birželį paragino Prancūziją sumažinti darbo sąnaudas ir pristabdyti planus toliau didinti mokesčius, tai paskatintų tiek augimą, tiek šalies konkurencingumą.

Remiantis TVF prognozėmis, Prancūzijos BVP šiais metais susitrauks 0,2 proc.

P. Moscovici Prancūzijos laikraščiui sakė, kad šaliai būtina sumažinti biudžeto deficitą, „tačiau tokiais tempais, kokie nesutrikdytų augimo".

Birželį Europos Komisija suteikė Prancūzijai dvejus metus, kad ji sumažintų šalies biudžeto deficitą nuo 3,7 proc. BVP 2012 m. pabaigoje iki 3 proc.

Nedarbas Prancūzijoje, antroje pagal dydį Europos ekonomikoje po Vokietijos, šiuo metu siekia 11 proc.

Eltos inf.

Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras