2024 m. rugpjūčio 4 d.

 

2015 m. Viduržemio jūroje žuvo beveik 4000 migrantų

2
Paskelbta: 2016-05-21 08:21 Autorius: ekspertai.eu

Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis 2015 m. plaukdami per Viduržemio jūrą žuvo apie 3800 migrantų.
 
„Praėjusiais metais mes Viduržemio jūroje netekome 3800 žmonių, šiandien šis skaičius dar didesnis, o dar nepraėjo nei pusę metų. Norint ateityje išvengti mirčių, mums reikės legalių migracijos kelių“,- pareiškė organizacijos generalinis direktorius Viljamas Leisis Svingas (William Lacy Swing) kalbėdamas organizacijos plenariniame posėdyje Peterburge.
 
Pasak jo, pasaulyje vykstanti kataklizmai iššaukė dar neregėtą migracijos protrūkį. „Kaip mums apmalšinti šią grėsmę? Tai mes padarysime tik tada, kai darant politinius sprendimus žmonių likimai bus svarbiausi. Gyvybės gelbėjimas – tai mūsų pagrindinis prioritetas“,– sakė V. L. Svingas.
 
Jis taip pat pabrėžė, kad be diskusijų apie situaciją Sirijoje, šiuo metu pasaulyje vyksta labai mažai derybų, kurios pagelbėtų spręsti susidariusias problemas.
 
„Tai tiesiog visa nestabilumo arka, žmogiškųjų kančių arka. Dėl neaiškių santykių su valdžia, visoms šalims pažeidžiant tarptautinius įstatymus, įvyksta vadinamas „idealus štormas“, kuriame mes esame priversti dirbti ir stengtis padėti žmonėms“,– sakė jis.
 
Pareigūnas taip pat pridūrė, kad didžiulė migracija neišvengiama ir net gi pageidautina tuo atveju, jei ją reguliuos specialūs įstatymai. „Migracija – tai ne tik problema, tai žmogiškojo gyvenimo realijos, kurias mes turime valdyti“,– pabrėžė specialistas.

Šaltinis: ria.ru

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
2. Dzūkija
(2016-05-21 13:02:42)
(78.62.212.240) Parašė:

Niekaip negaliu suprasti !!!, kaip Tarptautinės migracijos organizacijos generaliniu direktoriumi gali tapti žmogus ,visiškai neadekvatus aplinkai ...Kaip žodis - taip briedas...Apie kokius kataklizmus jis kliedi,lyg nežinotų,kodėl žmonės bėga...Kaip gali chaoso...karo... sukėlėjai - žudikai,plėšikai,grobuonys staiga tapti gyvybių gelbėtojais...O migracija - tai neišvengiama...pageidautina ...ar tiesiog tai "žmogiškojo gyvenimo realijos"...be to dar ir nevaldomos,nors valdytojų - nors vežimu gali vežti...Apsisprendžia tegu pagaliau...o jeigu sunku - tegu išeina į gatvę ir žmonių paklausia...Ir iš kur tokie "gudručiai"atsiranda ????????



1. centras
(2016-05-21 08:47:53)
(77.221.78.184) Parašė:

Ir ko verta kiekvieno iš jų kelionė? Jei palikai Tėvynę, šeimą, artimuosius vardan kapitalistinės gerovės, kas tu jei nuostolis žmonijai?



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras