2024 m. rugsėjo 8 d.

 

Italiją siaubia potvyniai, žmonės nesulaukia pagalbos

2
Paskelbta: 2012-11-15 18:40 Autorius: naujienų redaktorius

Italiją semia dideli potvyniai. Toskanoje jau žuvo 4 žmonės, Romoje iš krantų išsiliejo ir priemiesčius užtvindė Tibro upė.

Toskanoje vanduo jau slūgsta, tačiau žmonės skundžiasi nesulaukiantys valdžios pagalbos. Esą jiems ne tik nepadedama tvarkytis po praūžusios stichijos, bet ir nebuvo pranešta apie artėjančio potvynio mastą.  

Toskanos regiono, Albinios miestelis atrodo kaip po karo: pilna nuolaužų, įgriuvusios gatvės, daug purvo. Nuo potvynio, prasidėjusio savaitgalį nukentėjo apie 2500 žmonių, dauguma vis dar neturi elektros. Gyvenamųjų namų rūsiai ir žemai esantys garažai vis dar apsemti. Žmonės sako, kad patyrė didžiulius nuostolius.

Italai skundžiasi, kad nesulaukė pagalbos iš tarnybų, viską sutvarkyti reikia savomis rankomis. Albinios gyventojai sako, kad vietos valdžia nepasirūpino perspėti žmonių apie artėjantį potvynį. Niekas nemanė, kad jis bus toks smarkus.

Romoje smarkiai patvino Tibro upė. Jos išsiliejęs vanduo užtvindė sostinės priemiesčius. Uždarytas vienas istorinių tiltų. Pakilęs drumstas Tibro vanduo apsėmė kai kurias atramines Milvijaus tilto arkas ir kelia grėsmę pėsčiųjų takui.

Savaitgalį Italijos šiaurinėje ir centrinėje dalyse siautusios liūtys padarė daug žalos: apsėmė kelius ir atskyrė miestus pietinėje Toskanoje. Čia žuvo keturi žmonės, 3 iš jų buvo elektros tinklų bendrovės darbuotojai, kurių automobilis užvažiavo ant griūvančio tilto.

Skaičiuojama, kad potvyniai Italijos žemės ūkiui padarė apie 100 mln. eurų žalos.

"Lietuvos ryto tv" inf.

http://www.youtube.com/watch?v=epkajvnoknw

http://www.youtube.com/watch?v=GSxu4xdctL4

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]
Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
2. irena
(2012-11-16 00:04:41)
(92.26.41.142) Parašė:

italai pastate teatre,kad reikia meslu apmetyti Jezaus Kristaus paveiksla,na tai ir gavo atsakyma is dangaus del potvynio.Tai stai jums ir nera Dievo galybes.Jei nebus tikejimo,tai ir si planeta isnyks is orbitos,bet sios zemes zmones apsesti del pinigu ,turtu ir negalvoja apie aukstesni prota negu jie patys.Pagalvokit turtuoliai ir visi paslamekai,nesu dar girdejusi,kad kas pamirktu mirti.Tikriausiai viena mirtis arba giltine nepaperkama,nepadeda net didziausiam milijonieriam,numirsta,bet aukso ,turto ir savo milijonu negali pasiimti.



1. arteja
(2012-11-15 20:10:57)
(87.247.108.79) Parašė:

metu pabaigoj bus daugiau.



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras