2024 m. spalio 6 d.

 

2014 m. sausio „Android“ operacinių sistemų statistika

Paskelbta: 2014-02-06 09:02 Autorius: FACEIT Team

Kaip jau įprasta, kiekvieno mėnesio pradžioje pasirodo statistiniai duomenys apie skirtingų operacinės sistemos Android versijų rinkos dalis. Šį kartą matome tendenciją, kurią tikėjosi pamatyti ir rinkos ekspertai, ir mobiliosios rinkos dalyviai.

Versija Jelly Bean, kurių mes turime iš karto tris modifikacijas, toliau didina savo rinkos dalį. Dabar ji įdiegta 60,7 % mobiliųjų įrenginių (1,6 % padidėjimas, palyginti su gruodžiu), kurie lankosi el. parduotuvėje Google Play Store.

Android 4.4 KitKat rinkos dalis iki šiol yra labai maža – dabar ją naudoja tik 1,8 % visų Android mobiliųjų įrenginių. Tokį prastą rodiklį galima paaiškinti tuo, kad jo gamintojai neskuba diegti šio atnaujinimo, nepaisant jo minimalių reikalavimų. Be to, rinkoje su Android 4.4 yra pasirodę tik nauji Google Nexus ir Motorola išmanieji telefonai. Situacija turėtų keistis šį pavasarį po tradiciškai aktyvaus naujienų debiuto rinkoje.

Tarp didžiausią augimą pademonstravusių yra 4.3 Jelly Bean (+1,1 %) ir 4.4 KitKat (+0,4 %); „senutės“ 2.3.x Gingerbread versijos užima apie penktadalį visos Android rinkos (užimama dalis per mėnesį beveik nepasikeitė), tuo tarpu Honeycomb ir Ice Cream Sandwich rinkos dalis mažėjo – jos dabar užima atitinkamai 0,1 % ir 16,1 %.

Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras