2024 m. gegužės 19 d.

 

20,625 milijono litų iš Europos socialinio fondo, taip pat savivaldybių lėšos - mobilioms slaugos ir globos komandoms

Paskelbta: 2012-07-27 17:53 Autorius: ekspertai.eu

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyva 2013–2015 metais savivaldybėse kursis mobilios specialistų komandos. Jos teiks integralias socialinės globos ir slaugos paslaugas paciento namuose.

21 savivaldybė rengiasi dalyvauti šiame pilotiniame projekte. Socialinį darbą dirbantieji kartu su slaugos specialistais ir jų padėjėjais komandiniu principu savo regione teiks paslaugas sunkiems pacientams, kuriems reikalinga ilgalaikė slauga.

Siekiama padėti šeimos nariams, suteikiant prižiūrintiems neįgalius (sunkios negalios) savo artimuosius, derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, pagalbą jų neįgaliesiems artimiesiems, bei reikiamą integralią pagalbą vienišiems nesavarankiškiems ar iš dalies savarankiškiems neįgaliesiems bei senyvo amžiaus asmenims.

Programa finansuojama Europos socialinio fondo lėšomis - tam skirta 20,625 milijono litų.

Iš jų 3 metus bus skiriama specialistų komandų slaugos specialistų darbo užmokesčiui, techninės pagalbos ar slaugos priemonėms, padengiamos transporto įsigijimo ir eksploatavimo išlaidos.

Be to, mobilių komandų darbuotojams bus finansuojami mokymai, tobulinama profesinė kvalifikacija. Siekiant įtraukti ir bendruomenę, projektų vykdytojai organizuos mokymus ir savanoriams pagalbininkams.

Socialinių darbuotojų ar jų padėjėjų, kurie dirbtų mobiliosiose komandose ar koordinuotų jų darbą, darbo užmokesčio išlaidas kaip ir iki šiol finansuos savivaldybė. 

Daugiau: socmin.lt

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]
Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras