2024 m. balandžio 25 d.

 

Italų kunigas: dėl smurto šeimoje kaltos pačios moterys

1
Paskelbta: 2012-12-28 14:54 Autorius: naujienų redaktorius
Kunigas Piero Corsi
Kunigas Piero Corsi

Vienos parapijos kunigas Italijoje sukėlė gyventojų pasipiktinimą pareiškęs, kad dėl smurto šeimoje kaltos pačios moterys. Taip jis teigia tik norėjęs paskatinti diskusijas, o bažnyčia suskubo pareikšti, kad ši dvasininko nuomonės neatspindi bendros bažnyčios pozicijos.

Kunigas savo straipsnyje aiškina, kad netvarkydamos namų ir negamindamos maisto, moterys yra atsakingos už šeimose kylantį smurtą. Be to, jis tvirtino, kad moterys provokuoja vilkėdamos per daug seksualius drabužius. Kunigas teigia, kad kilęs pasipiktinimas jį nustebino. „Reakcija buvo priešinga nei tikėjausi ir norėjau kokia ji būtų. Po viso to reikia ramybės bei susikaupimo, reikia gyventi harmoningai“, - sakė kunigas Piero Corsi.

Prieštaringą straipsnį kunigas pakabino bažnyčios skelbimų lentoje Šiaurės Italijoje esančiame San Terenco miestelyje. Kunigas teigia norėjęs taip paskatinti moteris save vertinti kritiškai ir trauktis iš posto nežada. Šį straipsnį perspausdino ir kai kurie konservatyvūs katalikiški portalai, kurie kunigo nuomonei pritarė.

Smurtas šeimoje yra rimta bėda Italijoje. Jungtinių Tautų ataskaitoje teigiama, kad ši problema neretai nutylima ir taip lieka nepastebėta.

Miestelio meras teigia, kad toks straipsnis jį pribloškė ir pavadino jį įžeidžiančiu. Regiono vyskupas kunigui nurodė pašalinti šį straipsnį, nes jis nesiderina su bendra bažnyčios pozicija. „Vos tik apie tai išgirdau liepiau nedelsiant pašalinti šį pranešimą iš skelbimų lentos. Išplatintame pranešime pabrėžiau, kad jokiomis aplinkybėmis smurtas prieš moteris negali būti pateisinamas. Raginu kreipti dėmesį į šią nepriimtiną tendenciją visuomenėje ir padėti to išvengti, nes pastaraisiais metais nužudoma daug moterų“, - kalbėjo vyskupas Luigi Ernesto Palletti.

Jungtinių Tautų duomenimis smurtą šeimoje patiria kas trečia italė. Šiais metais Italijoje nuo smurto šeimose žuvo 118 moterų, kurios neva išvedė savo vyrus iš pusiausvyros.

"Lietuvos ryto TV" | ekspertai.eu inf.

 

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]
Kalba redaguota ekspertai.eu

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
1. Apie TS-LKD Onytę Kyšininkytę
(2016-06-08 20:55:18)
(85.255.50.203) Parašė:

Kaune teista už kyšininkavimą, TS-LKD narė(!), ona- danutė gricienė,- po to savo Kauno Žaliakalnio lopšely-daržely su savo iš kriminalizuotos aplinkos kilusia pavaduotoja alma žilinskiene net suorganizavusi kyšių ir duoklių išmušinėjimo gaują! Voliota ir kočiota spaudoje, internete, TV, turinti problemų dėl alkoholio, pati net teisme nesugebanti paaiškinti už ką atleidžia iš darbo žmones, teismuose prieš mane iššvaiščiusi virš 50 tūkstančių litų mokesčių mokėtojų pinigų, mokėdama man priteistas sumas bandžiusi nuvogti nuo manęs dalį pinigų (juos "išlupti" iš "garsiosios vadybininkės" prireikė net Generalinės prokuratūros ir VMI pagalbos!!!) ir t. t. ir t. t.- sėdi sau, direktoriauja kavutės su brendžiu įkalus!? Žandus papūtus ir ką! O ko nesėdėt, jei virš jos savivaldybėje dar kupčinsko sukonstruota sėdi iš tokių gricienių gaunamų kyšiukų mylėtojų visa piramidė! Ištrauksi tokį bagdoniuką iš pagrindo ir visa piramidė grius! O siaube! Šitiek dirbta, šitiek sunkumų ir gėdos pergyventa! Na, bet vertėjo pasistengti! Pinigėliai tik maloniai barška, tik šlama!.. Svarbiausia - sąžinę kaip nors užsiliūliuoti, ir nutaisyti snukelį - lyg aš čia ir ne prie ko! Tokias gricienes skiria, nuima ir myli savivaldybių merai. Paplokime jiems! P. S. TIESA - ONA DANUTĖ GRICIENĖ yra TS-LKD narė!!! Korupcijos pažiba!! Būk TS-LKD ir vogsi, grobsi kiek norėsi! Apsidairyk, tokių Tavo aplinkoje pilna!



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras