2024 m. balandžio 20 d.

 

G. Nausėdos gerovės darbai Lietuvos žmonėms, nuveikti nuo birželio 28 iki liepos 4

8
Paskelbta: 2021-07-04 10:14 Autorius: ekspertai.eu

Prezidento Gitano Nausėdos per birželio 28 – liepos 4 dienas nuveiktų darbų, siekiant Gerovės valstybės, apžvalga, remiantis tik Prezidentūros portalo prezidentas.lt duomenimis.

Nuotr. prezidentas.lt


Birželio 28 d. Prezidentūros Kolonų salėje vyko tarptautinė konferencija „Informacijos prieinamumas žmonėms su negalia“. Renginį globojo pirmoji valstybės ponia Diana Nausėdienė Lenkijos prezidento žmona Agata Kornhauser-Duda.

„Lietuvoje skurdo ir socialinės atskirties riziką patiria beveik 40 proc. žmonių su negalia ir tai yra žymiai daugiau nei ES“, - informavo D. Nausėdienė.



Taip pat birželio 28 d. G. Nausėda, susitikęs su užsienio šalyse reziduojančiais Lietuvos ambasadoriais, aptarė užsienio politikos aktualijas ir prioritetus.

„Pandemija palietė visas mūsų gyvenimo sritis. Pamatėme, kaip socialinės ir ekonominės įtampos didina valstybių pažeidumą išorinėms manipuliacijoms ir dezinformacijai“, - susirinkusiems pasakė valstybės lyderis.

Jis atkreipė dėmesį, kad „Lietuva – atsakinga NATO narė“ ir pažadėjo didinti gynybos finansavimą iki 2,5 proc. BVP 2030 metais.



Birželio 29 d. G. Nausėda susitiko su Lenkijos Seimo Pirmininke Elžbieta Witek ir ją lydinčia delegacija. Susitikime aptarti dvišaliai valstybių santykiai, gynybos klausimai ir saugumo situacija regione.

„Abi šalys palankiai vertina ką tik pasibaigusio NATO vadovų susitikimo rezultatus: sprendimą tęsti NATO atvirų durų politiką ir palaikyti Aljanso partneres, ypač Ukrainą ir Sakartvelą, įtvirtintą Aljanso poziciją situacijos Baltarusijoje atžvilgiu bei sprendimą NATO viršūnių susitikimą surengti Lietuvoje“, - pasakė šalies vadovas.



Birželio 30 d. G. Nausėda pasirašė Seimo patikslintą 2021 m. valstybės biudžetą.



Taip pat birželio 30 d. G. Nausėda pranešė, kad „naujas Korupcijos prevencijos įstatymas stiprins Lietuvos atsparumą korupcijai“.



Taip pat birželio 30 d. G. Nausėda įteikė Vasario 16-osios proga paskirtus Valstybės apdovanojimus.



Taip pat birželio 30 d. paskelbtas G. Nausėdos komentaras Vokietijos dienraščiui „Die Zeit“.

„Šiandien mes matome agresyvius bandymus atkurti SSRS. Atkurti praeitį su ta pačia praeito amžiaus ideologija – Europos padalijimu į įtakos sferas, nepagarba tautų suverenumui ar valstybių teritoriniam vientisumui, griežtu „нет“ žmogaus teisėms, išraiškos laisvei, nepriklausomai žiniasklaidai“, - Europos Sąjungą bei visą demokratinį pasaulį perspėjo valstybės lyderis.



Liepos 1 d. G. Nausėda savo ir visos Lietuvos žmonių vardu pasveikino Kanados premjerą Justiną Trudeau ir visus Kanados gyventojus 154-iųjų Kanados dienos metinių proga.



Taip pat liepos 1 d. G. Nausėda kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos Pirmininką Charlį Michelį ir ES Tarybai pirmininkavimą perimančios  Slovėnijos Ministrą Pirmininką, kviesdamas konsoliduoti ES pozicijas dėl ES ir Kinijos santykių.

„Dabar tinkamas laikas Europos Sąjungai įvertinti politines ir ekonomines aktualijas bei perspektyvas, žmogaus teisių padėtį Kinijoje ir diskutuoti dėl tolesnės ES ir Kinijos santykių strategijos, kuri leistų geriau koordinuoti pozicijas ir veiksmus“, - informavo šalies vadovas.



Taip pat liepos 1 d. G. Nausėda už ypatingus gebėjimus ir išskirtinius nuopelnus Lietuvai ir jos kariuomenei suteikė brigados generolo laipsnius Artūrui Radvilui, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininko pavaduotojui operacijoms, ir Alvydui Šiupariui, Lietuvos kariuomenės Mokymo ir doktrinų valdybos vadui.



Taip pat liepos 1 d. D. Nausėdienė susitiko su lietuvių išeivijos jaunimu, viešinčiu Lietuvoje.

„Jūs esate Lietuvos dalis, kad ir kuriame pasaulio kampelyje gyventumėte“, - atskleidė pirmoji valstybės ponia.



Liepos 2 d. G. Nausėda Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventams suteikė pirmąjį karininko – leitenanto laipsnį bei perskaitė jiems kalbą.



Taip pat liepos 2 d. Nausėda susitiko su Europos Komisijos Pirmininke Ursula von der Leyen. Šalies vadovas padėkojo Komisijos vadovei už konstruktyvų bendradarbiavimą su Europos Komisija tiek derantis dėl Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (EGADP) 2020 m. liepos mėnesį, tiek rengiant Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą. Pagal EGADP Lietuva turėtų gauti 2,225 mlrd. eurų.



Taip pat liepos 2 d. G. Nausėda pareiškė užuojautą dėl ilgamečio televizijos diktoriaus, Seimo nario ir teisininko Juozo Baranausko mirties.



Liepos 3 d. Nausėda ir D. Nausėdienė šeštadienį dalyvavo Palangos atgavimo 100-mečio šventėje, kurioje šalies vadovas atidengė paminklą škotų mokslininkui, rašytojui ir diplomatui Jamesui Youngui Simpsonui.

Pasinaudodamas proga šalies vadovas pasveikino visus Palangos žmones, o kartu ir visą Lietuvą, su šimtmečio sukaktimi.



Taip pat liepos 3 d. G. Nausėda ir D. Nausėdienė video sveikinimu pasveikino Kaune vykstančios Lietuvos globojančių šeimų šventės „Vaikai yra vaikai“ dalyvius ir pakvietė visus: „Atnaujinkime savo žvilgsnį, gal pastebėsime, kad ir mūsų namuose yra vietos dar vienam sūnui ar dukrai“?



Šaltinis: prezidentas.lt

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
8. nu
(2021-07-05 19:30:04)
(77.90.124.209) Parašė:

man patinka kai karius ,,sventina,, cholopai be kilmes.



7. s
(2021-07-05 02:14:38)
(37.228.213.33) Parašė:

Neziuriu ir neskaitau niekada, ka jis veikia, nesuprantu kodel Ekspertai vis rodo ta tema? Gal dar apradykit, kaip balkonelis kiekviena diena nugyvena.....? Dieve Dieve....mes jau tuoj tuoj su sitais politikais pavirsim i bezdziones....../youtu.be/qKDVWrQhuUg



6. Praverus bažnyčios durys
(2021-07-04 21:32:42)
(78.58.225.231) Parašė:

Puoli ant keliu,mušies į krutine trys kartus aš kaltas,aš kaltas,aš kaltas nuleides galva žemyn. Iš tiesu visa savaite ariau su arkliais tevo žeme.Arkliai paliko ilsetis ,o man reikia pesčiomis kulniuoti bažnyčion,nes per pa moksla gali pasakyti bedievis.,nelanko bažnyčios. Koks žmogaus nužeminimas ir pasityčiojimas



5. Tadas Blinda
(2021-07-04 19:07:40)
(107.77.173.35) Parašė:

Veikia kad nieko neveikti! Karius klupdyti,tai bieso ismislas,tu mano vergas! Kariai visi lygus,be jokio pazeminimo! Kariai aprupinti tarkim kaimuose turi zemes,namus ir superkama is ju sukurtos gerybes! Kulturine,svietimo ir t.t.viskas viskas,kas reikalinga,jie ir susikurs! Tada nereikes klupdyti durniams isdidziu vyru ir jie neprasomi gins savo krasta,nuo durniu,na atejunu jeigu reiks! Apginkluoti Tauta!



4. arz 1. valstybės vykdoma klasta prieš tėvus
(2021-07-04 17:59:09)
(86.100.149.158) Parašė:

neįzeidinėkit,labai prašau,S.Korėjos...:)



3. Kaip “gera” gyventi Lietuvoje
(2021-07-04 15:10:28)
(91.76.163.105) Parašė:

Lietuva tapo valstybe, Jungtinėje Karalystėje netekusia didžiausios savo gyventojų dalies. Iki kovo 31-osios JK tarnybos gavo 245 240 Lietuvos piliečių prašymų gauti nuolatinio gyventojo statusą. Dauguma pareiškimų patenkinti. Taigi maždaug dešimtadalis Lietuvos gyventojų nutarė nuolat gyventi Jungtinėje Karalystėje. Beveik milijonas lenkų (gauta 975 180 pareiškimų), tapsiančių nuolatiniais JK gyventojais, sudaro tik keturiasdešimtąją Lenkijos gyventojų dalį.



2. yel“l“ow submarine
(2021-07-04 15:09:18)
(88.119.234.132) Parašė:

nieko negaliu su savim padaryti , bet žiūrėti į šitą “žmogų“ be vis didėjančio pasišlykštėjimo , niekaip negaliu ..., - jis tiesiog tobulai tęsia, šlurės ir musmirės veršiams primestą amoralią klounadą, t.y. taip vadinamą prezidentavimą pindosijos kolonijai...



1. valstybės vykdoma klasta prieš tėvus
(2021-07-04 14:28:24)
(90.131.45.116) Parašė:

Ši neaišku kieno (aišku) valstybė rengia {valdiškų vaikų} peryklas privačiose šeimose. Viskas paremta tik piniginiais santykiais. O Juk savo vaikus , tėvams neįsakysi, nepriversi auklėti pagal valdžios užgaidas ir naratyvus? O svetimus - priversi. Todėl atiduokite savo vaikus svetimiems, o jie" valstybės vardu" jau pasirūpins. Auginama Šaurės Korėjiečių karta? NOVUS /_o_ ORDO SECULORUM



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras
 



Naujausi