2024 m. rugpjūčio 7 d.

 

Izraelis sudavė Jungtinėms Tautoms „prevencinį smūgį“

7
Paskelbta: 2015-06-15 11:23 Autorius: ekspertai.eu
Izraelio karo mašinos nužudytas vaikas. Nes palestinietis. Nes teroristas.
Izraelio karo mašinos nužudytas vaikas. Nes palestinietis. Nes teroristas.

Likus parai iki JTO ataskaitos apie Izraelio „Tvirtos uolos“ („Operation Strong Cliff“) operaciją Gazos sektoriuje paviešinimo, Izraelis sudavė JTO „prevencinį smūgį“, paviešindamas savo nuosavą medžiagą, kurioje nagrinėjama praėjusių metų konflikto aplinkybės.
 
Izraelio vyriausybė laiko savo ataskaitą objektyvia, o ruošiamus JTO dokumentas – šališkais: „Jei kas nors nori žinoti teisybę, tai lai perskaito šį dokumentą ir užsienio karinių tarnybų ataskaitas. Jei kam nors reikalingi tik niekuo neparemti, turintys išankstinę nuostatą kaltinimai Izraelio adresu – tie gali švaistyti laiką skaitydami JTO ataskaitą“, – teigė Izraelio premjeras Benjaminas Netanjahu.
 
Izraelio ataskaita kaltina Hamas kovotojus dėl taikių gyventojų žūčių. Ataskaitoje teigiama, kad kovotojai sąmoningai naudojosi taikiais gyventojais, kad apsaugotų save.
 
Gazos sektorius tokią įvykių versiją atmeta: „Ši ataskaita – tai žydų okupantų bandymas nusiplauti kaltę dėl nusikaltimų Gazos sektoriuje. Tai bandymas pakreipti visuomenės nuomonę sau palankia linkme, ypač, kai tuojau turi pasirodyti JTO ataskaita“, – mano Hamas atstovas Samis Abu Zuhris.
 
Vienas iš labiausiai žinomų ir tragiškų šio karo epizodų – keturių palestiniečių vaikų žūtis, kai Izraelio armija atakavo pakrantės teritoriją.

Šią tragediją įamžino keletas užsienio žiniasklaidos priemonių. Iškart po šio įvykio Izraelio valstybė vėl atsidūrė pasaulio visuomenės kritikos epicentre. Izraelio oficialiosios tarnybos, atlikusios tyrimą, nustatė, kad įvyko klaida, todėl baudžiamoji byla nebuvo iškelta.

Taip pat pasauliui jau seniai nebėra paslaptis, kokiomis sąlygomis gyvena palestiniečiai: apartheide, uždaryti į getą, nors neseniai Palestiną kaip valstybę pripažino pats popiežius Pranciškus, taip pat daugybė šalių, Jungtinės Tautos.

„Ekspertai.eu“ skelbiamą informaciją draudžiama visuomenės informavimo priemonėse atgaminti be raštiško asociacijos „Global Gaze Network“ sutikimo, kurį galima gauti adresu [email protected]

Association „Global Gaze Network“
IBAN: CH9409000000161276571
BIC: POFICHBEXXX
(banko pavedimo mokestis toks pat, kaip darant pavedimą ir Lietuvoje)
Adresas: Brandschenkenstrasse 53
Miestas: Zürich
Pašto kodas: 8002


 
Komentarai

 
7. zenis
(2015-06-16 10:15:35)
(2.163.82.94) Parašė:

Zydu fasistai,ne bereikalo hitleris dare genocida nes zinojo zydu tautos planus!!!!!



6. er
(2015-06-15 21:27:37)
(78.62.108.17) Parašė:

čia juk tokia demokratijos forma iš izraelio pusės palestiniečiu atžvilgiu ,ir polaiko ,amerikosai ,Lietuvos valstybė ,europos sajunga ir dauguma pasaulio valstybiu



5. Darijus
(2015-06-15 19:27:03)
(85.10.118.183) Parašė:

Teroristinė valstybė.



4. T0mas J.
(2015-06-15 18:14:33)
(84.55.8.176) Parašė:

Izraeliečiai yra rasistiniai fašistai, aplamai ši valstybė - Izraelis - egzistuoja tik nusikalstamos JTO veiklos dėka. Tik nusikaltėlis gali kitam duoti tai, kas jam pačiam nepriklauso - būtent taip JT davė žydams palestiniečių žemę. Nuo tada ši organizacija yra nusikalstama.



3. Paprastas
(2015-06-15 17:00:01)
(88.118.179.138) Parašė:

Vaikų žudymas pliaže.... pasirodo tai tik klaida, o gyvenvietėse ir t.t. . Tačiau viena klaida, kita klaida ir t.t., tai jau reiškinių pasireiškimo tvarka, sistema. Kaip įvardijama šį sistemą – sionizmas. Istorijos pasityčiojimas, tauta kuri nukentėjo nuo genocido, vykdo ...okupuotojoje teritorijoje genocidą. „Likus parai iki JTO ataskaitos apie Izraelio „Tvirtos uolos“ (...)“ svarstymo... Bet ir JTO kariuomenė, lygiai tai pat „vykdoma misiją“, žudo vaikus, civilius, prievartauja moteris ir t.t. – daro „klaidas“... tai kas tie „teisėjai“ JTO? O bendrai tai : Geras sulaiko nuo klaidos, o piktas ieško iš jos sau naudos !



2. skorpionas
(2015-06-15 16:38:27)
(78.57.168.231) Parašė:

Didesne dalis demokratinių valstybių reaguoja į žydų vykdomus nusikaltimus, tuo tarpu landsberghandonijos kūrėjai šito nepastebi ir į tai nereaguoja.



1. yel“l“ow submarine
(2015-06-15 13:58:01)
(78.63.212.238) Parašė:

atvirai sakant, izrealis gerokai užkniso, nuolat piktnaudžiaudamas savo “šventos karvės“ privilegijomis, istoriškai prilipintomis jam javyno semitų ir banalių imperiofanų bei rusofobų ..., - tačiau , iš kitos pusės, rusiškos kilmės diasporos pozicija šventojoje žemėje taip pat nekelia jokio žavesio ..., - toks įspūdis, kad izraelio piliečiai kaifuoja nuo to, kad kažkas jiems suteikė uždelsto veikimo bombos vaidmenį ..., - o galėtų gyventi kaip žmonės .....



Parašykite komentarą
Ekspertai.eu įspėja, kad komentaras – tai viešas informacijos paskelbimas.
Komentatorius atsako už savo viešai paskelbtą žinomai neteisingą, įžeidžiančią, šmeižikiško ar nusikalstamo turinio informaciją (tai yra komentarai, kuriuose skatinama tautinė, rasinė, religinė ar kitokia neapykanta, raginimai nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, organizuoti sąmokslą prieš valstybę, pakeisti jos konstitucinę santvarką, kėsintis į nepriklausomybę arba pažeisti teritorijos vientisumą, šiais tikslais kurti ginkluotas grupes arba daryti kitus nusikaltimus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos valstybę) LR teisės aktų nustatyta tvarka.
Ekspertai.eu komentarų neredaguoja.
Komentarai su keiksmažodžiais ar vulgarybėmis bei piktybiškai kartojami tekstai yra šalinami.
Vardas
Komentaras